3D-ICT versterkt positie door participatie in One-IT

Nieuwe overname door 3D-ICT

Het Antwerpse bedrijf 3D-ICT, een full services onderneming actief in consulting, managed staffing & SaaS neemt op 26 mei 2020 50 % van de aandelen van het bedrijf One-IT uit Willebroek over. Reden van deze overname is om een one-stop-shop full ICT service groep te worden voor zowel kleine als grote bedrijven. Het managementteam van 3D-ICT kijkt dan ook reikhalzend uit naar de samenwerking met huidig managing partner en medeoprichter Manu Armon. Manu blijft, als architect van de sterke fundamenten van One-IT, uiteraard zaakvoerder en zal kunnen rekenen op het uitgebreid netwerk van 3D-ICT om nog meer klanten te laten genieten van One-IT als ICT partner die proactief werkt en niet reactief! 3D-ICT zal zijn klanten nog beter kunnen ondersteunen op vlak van support, systeembeheer en een uitgebreid dienstenpallet voor alles wat met clouddiensten te maken heeft.

3D-ICT werd opgericht als consulting bedrijf in 2008. In 2010 heeft David van Waesberghe het toen virtueel failliete bedrijf overgenomen om het samen met Caroline Vankeirsbilck (CFO) van een stevige basis te voorzien. Het woord ambitie zit geheel verweven in het DNA van 3D-ICT. Het managementteam staat onder leiding van Sven Van Mol (COO) en hij wordt bijgestaan door top collega’s en managers Stephanie Aerts (Sales manager) en Tine Haesaert (Recruitment manager). Dit team heeft ervoor gezorgd dat 3D-ICT bij de meest toonaangevende ICT consulting bedrijven van België behoort. 3D-ICT is trots op zijn klanten zoals bijna alle verzekeringsmaatschappijen, Arcelor Mittal, Agfa Gevaert, banken maar ook vele overheidsinstellingen waar 3D-ICT de geprivilegieerde partner is geworden voor alles wat met consulting te maken heeft. 3D-ICT staat synoniem voor kwaliteit, betrouwbaarheid maar ook steeds voor de scherpste prijs. 3D-ICT stelt momenteel 200 ICT’ers te werk. Verder marktaandeel inwinnen met een constante zorg voor kwaliteit blijft voor 3D- ICT ook in de toekomst een belangrijk gegeven.

Bij 3D-ICT draait alles om technologie, klanten én onze consultants. Het grootste kapitaal van het bedrijf bestaat uit kwalitatieve mensen. Dit gecombineerd met een doordreven managementteam en strategische spaarreserves heeft ervoor gezorgd dat op heden dit soort overnames mogelijk zijn en 3D-ICT haar activiteiten verder kan uitbouwen. 3D-ICT bekijkt op dit moment nog talrijke andere dossiers en hoopt er dit jaar nog enkele af te ronden.

One-IT heeft sinds 2007 een doorgedreven expertise opgebouwd in de begeleiding van KMO’s bij hun digitale transformatie. Dit zowel op het vlak van IT-infrastructuur als bij het automatiseren van hun bedrijfsprocessen. Het bedrijf is gecertificeerd verdeler van Winbooks Accounting software en Teamleader CRM. Met de recente overname van Winbooks door de Exact groep zal ook Exact Online aan het productportfolio worden toegevoegd.

Manu Armon: «3D-ICT en One-IT delen dezelfde waarden; de gedrevenheid om onze klanten een uitmuntende maar steeds persoonlijke dienstverlening te bieden. Het was voor mij dan ook vrij snel duidelijk dat het bundelen van onze krachten tot een synergie zou leiden. KMO’s zijn de laatste jaren steeds vaker op zoek naar oplossingen die bij kunnen dragen tot de efficiëntie van hun bedrijfsvoering. Door de participatie van 3D-ICT kunnen onze klanten rekenen op een bredere basis en zijn we in staat om ons expertisegebied te verruimen. Ons voornemen is dan ook duidelijk: de groei van One-IT bestendigen. Hierbij hoort vanzelfsprekend een uitbreiding van ons expertenteam.

David van Waesberghe: «Ik bekijk wekelijks dossiers van bedrijven die zich aanbieden om overgenomen te worden. Tot op heden was dit vaak een teleurstelling. Na de eerste gesprekken met Manu Armon kreeg ik het gevoel dat er nog een bedrijf was net als 3D-ICT met een voorliefde voor technologie, klantenzorg en honger naar groei. Ik ben er vast van overtuigd dat ditmaal één en één niet twee zal zijn maar drie. Beide bedrijven kunnen van elkaar leren en hier kunnen alleen onze klanten en medewerkers beter van worden. Als we zien wat een meerwaarde ICT heeft betekend voor veel bedrijven in deze Corona crisis is het duidelijk dat een sterke ICT partner zoals 3D-ICT en One-IT een garantie zijn voor continuïteit zelfs op moeilijke momenten.

Deel dit artikel