“Een werkdag bij 3D-ICT” met Sven

Niet al onze medewerkers werken van thuis uit...

Zo bleef bijvoorbeeld Sven, onze COO (Chief Operating Officer), op kantoor actief omdat zijn job dit vereist.

Sven werkt sinds oktober 2016 voor 3D-ICT en is dus al  bijna 4 jaar deel van het 3D-ICT-team. Hij leerde ons bedrijf kennen via LinkedIn.

Wat zijn je grootste dagtaken binnen je functie en hoe plan je die doorheen de dag?

Ik heb de operationele leiding over 3D-ICT en draag dus de verantwoordelijk voor alles aangaande HR voor onze interne en externe vaste medewerkers. Ook sta ik in voor de contractuele samenwerking met onze consultants, klanten en partners. Het eerste contact gebeurt door onze accountmanagers en recruiters. Maar als er problemen of vragen zijn, komen die voornamelijk bij mij terecht. Een groot deel van mijn takenpakket is dan ook onverwachte problemen oplossen. Dit maakt het onvoorspelbaar en des te uitdagender.

Zijn er grote verschillen tussen een werkdag op kantoor en bij je thuis?

Dankzij de huidige technologie zijn we in staat om zeer direct te communiceren met iedereen via Teams. Onze dagelijkse meetings verlopen nu virtueel met een online gedeeld scrumboard waar iedereen een stand-van-zaken bijhoudt. Je mist natuurlijk het menselijke contact, maar je merkt ook dat sommige mensen zich beter kunnen focussen zonder de afleiding van anderen op kantoor.

Vertel eens wat meer over je hobby’s.

Samen met een aantal collega’s trachten we 1 tot 2 keer per week te gaan lopen tijdens de middag. Dit geeft zowel mentaal als fysiek een boost!

Wat zijn voor jou de grootste voor- en nadelen van thuiswerken?

Als leidinggevende kan je niet zo nauw op de bal spelen als wanneer je in hetzelfde kantoor zit als je medewerkers. Je geeft hen het vertrouwen, en rekent erop dat ze plichtbewust hun taken voltooien. Je dient meer puur op cijfermatig resultaat te beoordelen, wat niet altijd evident is in onze sector. Maar al onze medewerkers zijn toppers met een groot hart voor 3D-ICT, en we merken enorm dat zij er alles aan doen om de groei van 3D-ICT samen verder te zetten. Zij verdienen ons vertrouwen, en dat bewijzen ze elke dag opnieuw.
 
Bedankt Sven en nog veel succes!

Deel dit artikel