“Thuis bij 3D-ICT” met Stephanie

Stephanie geniet van haar pasgeboren baby!

Deze tweede  ‘(mini)lockdown’ is al even aan de gang en ook Stephanie zit thuis. Niet alleen door de huidige situatie over de hele wereld, maar ook omdat ze net beviel van een prachtige baby!

Eerst en vooral proficiat met je bevalling! Is alles goed verlopen?

Dankjewel! Alles is uitstekend verlopen. We zijn erg fier op onze flinke dochter, Marie-Alixe.

Thuiswerken is natuurlijk anders dan werken vanop kantoor, maar ook je baby zal hier ongetwijfeld een invloed op hebben?

Wij hebben het geluk een goed opvangnet te hebben waardoor ook in de toekomst thuiswerken geen probleem vormt. Haar trotse grootouders staan al te springen om op te passen 😊.

Wat zijn je grootste dagtaken binnen je functie en hoe plan je die doorheen de dag?

Geen enkele dag is hetzelfde. Prioriteiten veranderen heel snel waardoor ik, naast de dagelijkse scrum meetings, geen vast werkschema heb. Deze dynamiek maakt mijn job gevarieerd en boeiend.

Zijn er grote verschillen tussen een werkdag op kantoor en bij je thuis (met en zonder baby)?

De grootste verschillen zijn het woon-werkverkeer en de sociale contacten. Ook bij thuiswerk zullen wij beroep doen op de grootouders en de crèche waardoor er op dat vlak niet meteen een verschil zal zijn tussen een werkdag op kantoor of thuis.

Werk je thuis alleen?

Als ik van thuis uit werk dan is dit doorgaans alleen. Mijn vriend werkt voornamelijk vanop kantoor tenzij in uitzonderlijke omstandigheden.

Hoe ziet je culinaire dag eruit? 

Ik kook graag en vind het leuk om door kookboeken te bladeren en nieuwe dingen uit te proberen. Door de komst van onze dochter kiezen we momenteel echter vaker voor een snelle hap  (met uiteraard steeds een goed glas wijn bij 😊).

Vertel eens wat meer over je hobby’s?

Elk weekend geef ik zwemles aan vijf- tot zevenjarigen en dit in clubverband. Ook loop ik graag. In normale omstandigheden ga ik met collega’s tweemaal per week tijdens de middag lopen. We nemen doorheen het jaar ook deel aan loopevents zoals de 10 miles. Thuiswerk zorgt er dus niet meteen voor dat ik meer tijd heb om hobby’s uit te oefenen.

Wat zijn voor jou de grootste voor- en nadelen van thuiswerken?

De grootste voordelen zijn het woon-werkverkeer dat wegvalt, alsook bij momenten een betere focus. Anderzijds zijn de grootste nadelen het beperkte sociale contact en de contacten die voornamelijk via Teams/S4B verlopen.

Heb je nog een boodschap voor je medewerkers?

Keep up the good work!

Dankjewel Stephanie!

Deel dit artikel