“Thuiswerken bij 3D-ICT” met India

Onze medewerkers werken als geen ander vanuit 'hun kot'

Ook tijdens deze tweede Coronagolf werken onze medewerkers als geen ander vanuit hun kot!
 
Vandaag zetten we India in de kijker. India werkt nu bijna een jaar voor 3D-ICT!
 
Vertel eens wat meer over het begin van je job bij 3D-ICT.
 
Ik behaalde in september 2019 mijn Bachelor diploma arbeids- & organisatiepsychologie, maar wist toen nog niet zo goed welke richting ik net wou uitgaan.  Tine (Recruitment Manager bij 3D-ICT) belde mij eind september 2019 op met de vraag of ik interesse had in een job als IT-recruiter. Ik had totaal geen kennis over de IT-wereld, maar houd toch van een uitdaging. Daarom heb ik toen beslist om ervoor te gaan. 
 
Heb je zowel tijdens de eerste als de tweede Coronagolf van huis uit gewerkt?
 
Sinds dat thuiswerken opnieuw verplicht werd, is heel het team van 3D van thuis uit beginnen werken. Dit was ook het geval tijdens de eerste golf, toen hebben wij 3 maanden van thuis uit gewerkt! 
 
Wat zijn voor jou de voor- en nadelen van vanuit huis werken?
 

Het voordeel van thuiswerken is ook voor mij absoluut de tijd die je ermee kunt besparen. Aan de andere kant ben ik graag in Antwerpen (waar ons bureau te vinden is) en vind ik het super tof om op ’t Zuid te kunnen werken. Tijdens mijn middagpauze ga ik graag even wandelen of etalages van winkels bekijken. Dat mis ik soms wel wanneer ik van thuis uit moet werken.

Zou je in de toekomst meer van huis uit willen werken?

Altijd van thuis uit werken hoeft voor mij zeker niet. Een combinatie zou ik wel zien zitten. Wanneer je op kantoor werkt, kan je nog eens een praatje maken met je collega’s tussen het werken door. Dat kan soms wel ontspannend werken.

Heb je vaak ‘videocalls‘ gebruikt tijdens het thuiswerken?


Wij houden onze SCRUM tegenwoordig weer 2 keer per dag via Teams. Ikzelf vind dit een super gemakkelijke oplossing en het gaat even goed als wanneer we het aan de scrumtafel zelf zouden doen.

Heb je het gevoel dat je evenveel gedaan krijgt thuis en op bureau?

Ik merk dat ik mij thuis soms veel beter kan concentreren dan op bureau. Ik kan op bureau soms vrij snel afgeleid zijn wanneer er een collega passeert of iemand aan het bellen is. 

 
Bedankt India en nog veel succes!

Deel dit artikel