Alweer een nieuwe recruiter in ons team!

Louise vertelt over haar eerste week als recruiter bij 3D-ICT

3D-ICT heeft alweer een nieuwe recruiter in het team. Ditmaal vertelt Louise meer over haar job. Wilt u zelf aan de slag als recruiter? Dat kan door hier te klikken.

Hoe bent u in contact gekomen met 3D-ICT?

“Ik rond momenteel mijn Master af in de Sociologie aan de Universiteit van Gent en via LinkedIn kwam ik in contact met Tine, onze recruitment manager. Zij sprak mij aan over een job in recruitment en ik was meteen geïnteresseerd. Vanaf dat moment is het eigenlijk heel snel gegaan. We hebben telefonisch kennisgemaakt en enkele dagen later tekende ik mijn contract. De week erop kon ik starten!”

“Tijdens mijn studentenjob kwam ik voor het eerst in aanraking met rekrutering. Het aanwerven en screenen van nieuwe kandidaten vond ik heel leuk. Helaas kwam dat toen slechts in beperkte mate aan bod in mijn takenpakket. Ik vind het dan ook leuk dat ik als recruiter bij 3D-ICT meer ervaring kan opdoen!”

Hoe verliepen uw eerste werkdagen bij 3D-ICT?

“Ik ben gestart op 14 juni 2021 en ben dus iets meer dan een week aan de slag bij 3D-ICT. Als schoolverlater is het een hele uitdaging om voor het eerst fulltime te werken. Ik vind het dan ook heel leuk dat ik begeleiding op maat krijg. Grote hoeveelheden nieuwe informatie kunnen soms overweldigend zijn, maar via deze persoonlijke begeleiding is dat zeker niet het geval. Wanneer ik vragen heb of extra informatie wil, kan ik steeds bij mijn collega’s terecht. Op die manier leer ik enorm veel bij en kan ik snel groeien. Ik ben nog maar net gestart, maar voel me dus al helemaal thuis. “

“Mijn takenpakket groeit zeer snel en dat vind ik enorm interessant en leuk aan mijn job als recruiter bij 3D-ICT. Er zijn ook enorm veel doorgroeimogelijkheden.”

Wat houdt een job als recruiter net in?

“Mijn belangrijkste taak is het actief zoeken en screenen van geschikte kandidaten voor vacatures van onze klanten. Ik heb dagelijks contact met verschillende ICT-professionals en ga op zoek naar de perfecte kandidaat via verschillende kanalen. Dat is niet altijd even makkelijk, maar dat maakt het net een uitdagende en veelzijdige job!”

“Als recruiter ben je een soort match-maker tussen een klant en een kandidaat. Op die manier maak je zowel kandidaat als klant gelukkig en behaal je tegelijk ook je eigen doelstellingen, een echte win-winsituatie dus. De grootste uitdaging in mijn geval is de specifieke terminologie en het jargon. Ik heb helemaal geen achtergrond in IT, dus dat is wel even wennen, maar maakt het ook leuk. Ik leer dagelijks nieuwe dingen bij waardoor mijn job nooit saai wordt!”

Waarom en aan wie zou u een job als recruiter aanbevelen?

“‘Recruiter’ is een veelzijdige, gevarieerde functie met doorgroeimogelijkheden. Je hebt veel contact met mensen en kan zo je netwerk uitbreiden. Bovendien leer je dagelijks nieuwe dingen bij en ben je constant bezig. Geen enkele dag is hetzelfde en de dagen vliegen voorbij!”

“Een recruiter moet beschikken over doorzettingsvermogen, enthousiasme en empathie. Daarnaast komen communicatieve en commerciële vaardigheden ook goed van pas. Je moet aandachtig kunnen luisteren, de juiste vragen stellen en snel beslissingen kunnen nemen.”

SOLLICITEEREN?

GA ZELF AAN DE SLAG ALS RECRUITER

Deel dit artikel