“Thuis bij 3D-ICT” met Enzo

Enzo werkt als Datacenter Operator/Servicedesk medewerker bij een externe klant

Van huis uit werken, is ook 2 maanden verder in 2021 nog de norm. De werkdagen van onze medewerkers zien er dan ook helemaal anders uit de dag van vandaag! Graag stellen we je enkele vragen i.v.m. Corona en de impact van het virus op je werk.

Hoe lang werkt je al voor 3D-ICT en hoe ben je terecht gekomen bij het bedrijf?

Momenteel werk ik ongeveer 3,5 jaar voor 3D-ICT. Nadat ik afstudeerde, ging ik meteen op zoek naar een perfecte job op de website van de VDAB. Ik zag een vacature van 3D-ICT en solliciteerde dezelfde dag. Iets later werd ik uitgenodigd voor een gesprek en nog iets later werd ik aangenomen.

Wat is je functie binnen het bedrijf en wat houdt deze functie in?

Ik ben door 3D-ICT ingeschakeld als Datacenter Operator/Servicedesk medewerker bij een externe klant. Samen met mijn collega’s ben ik 24/7 aan het werk om de servers van al onze klanten te monitoren. Wij zorgen dus ook voor de Servicedesk support buiten de kantooruren en dit het hele jaar door 🙂 !

Hoe heeft de huidige corona situatie je werk veranderd?

Vooral in het begin van de coronacrisis kregen we bij de Servicedesk aanzienlijk meer klachten van mensen die voor het eerst thuis werkten en hierbij problemen ondervonden. Ook komen er meer oproepen binnen over problemen met servers die bezwijken onder alle drukte. Dat is toch iets wat we voordien in mindere mate tegenkwamen.

Wat zijn voor jou de voor- en nadelen van thuiswerken?

Het grote voordeel is voor mij vooral de tijd die ik nu bespaar. Ik woon in het Waasland en het is alom bekend dat de Ring rond Antwerpen altijd wel voor problemen zorgt, ook voor mij. Door het thuiswerken, kan ik gemakkelijk 30 minuten langer in bed blijven liggen. En daarenboven is er ook niemand die klaagt over het feit dat je met een badjas aan werkt 🙂 . 

Als nadeel zou ik dan weer het gemis aan sociaal contact met de collega’s aanhalen. Dit bedoel ik niet alleen werkgerelateerd, zoals snel een vraag stellen, maar ook niet-werkgerelateerd. Het praten over de alledaagse dingen, gewoon een leuke babbel die iedereen in deze tijden wel kan gebruiken. Dat mis ik vooral!

Werk je thuis alleen of met je bubbel?

Thuis werk ik op dit moment alleen. Mijn vriendin werkt in het lager onderwijs. Zij heeft ook een paar weken van thuis ui gewerkt, maar nu niet meer. Op rustige momenten volgde ik soms zelf een les van haar mee. Ik had nooit gedacht dat staartdelingen na al die jaren nog steeds zo moeilijk zouden zijn :-).  

Nu even over je vrije tijd. Wat zijn je hobby’s? Heeft de coronasituatie hier iets veranderd?

Een van mijn hobby’s is gamen. Dit doe ik met of tegen vrienden uit verschillende landen van Europa. Ik merk wel dat spelers vaker actief zijn ten opzichte van de periode voor de lockdown. Om te gamen is natuurlijk wel een krachtige pc nodig en de coronacrisis heeft als resultaat dat er een schaarste is ontstaan in de componenten hiervoor.

Door de lockdown zijn restaurants gesloten. Hoe ziet je ontbijt, lunch en diner eruit?

Ik ontbijt normaal gezien achter mijn bureau omdat ik liever 15 minuten langer slaap dan te ontbijten aan tafel :-). Tijdens de middagpauze loop ik soms snel naar de slager en de bakker voor vers brood en beleg. Het diner thuis eigenlijk niet veel veranderd, wij koken meestal thuis.

Heb je nog een boodschap voor je medewerkers?

Zeker! “No matter how dark the night, morning always comes.”

Dankjewel Enzo!

Deel dit artikel