“Een (thuis)werkdag bij 3D-ICT” met Ilyas

Van thuis uit werken met één van onze medewerkers.

Ook in augustus werken onze medewerkers nog als geen ander vanuit hun kot!
 
Vandaag zetten we Ilyas in de kijker. Hij werkt ondertussen 2,5 jaar als full stack developer voor 3D-ICT.
 

Vertel eens wat meer over het begin van je job bij 3D-ICT.

Ik werd gecontacteerd via LinkedIn met de vraag of ik interesse had in de vacature voor full stack developer. Diezelfde dag volgde het eerste gesprek. Vanaf dan ging alles heel snel, in dezelfde week was mijn contract namelijk getekend en ging ik al aan de slag!

Wat zijn je grootste dagtaken binnen je functie en hoe plan je die doorheen de dag?

Mijn voornaamste taak is het maken en onderhouden van (web)applicaties. Naargelang de deadlines, op te lossen problemen etc. verandert mijn schema constant. De enige vaste waarde is dat ik elke ochtend logs en mails nakijk op fouten die eventueel ‘s nachts zijn voorgevallen.

Zijn er grote verschillen tussen een werkdag op kantoor en bij je thuis?

Thuis werk ik alleen en is het dus heel rustig waardoor ik mij makkelijker kan concentreren. (Tenzij de buren nog eens besluiten om te verbouwen :-)). Op kantoor is er altijd wel beweging, dit kan soms als afleiding werken. Thuis eet ik ‘s middags ook sneller gezond, op kantoor is het te makkelijk om even snel een broodje te gaan halen.

Hoe ziet je culinaire dag eruit? Kook je bijvoorbeeld graag zelf?

Mijn ontbijt bestaat eigenlijk uit 2 stappen. Als eerste kies ik voor Skyr (een soort yoghurt uit Ijsland) met granola en fruit. Daarna eet ik nog bruin brood (of broodje) met beleg). Als lunch probeer ik vrij gevarieerd te eten. Meestal bestaat deze uit een salade met kip, een koude pasta, een broodje of sushi. Ook mijn diner is relatief licht. Zo geniet ik bijvoorbeeld van een frisse salade met gebakken patatjes, een wok met rijst of noedels en kip of een pasta.

Vertel eens wat meer over je hobby’s.

Mijn voornaamste hobby (sport) is fietsen. Ik train tussen de 8 uur en de 15 uur per week en ben dus een soort wielerterrorist. Daarnaast probeer ik om dagelijks minstens 15 minuten gitaar of bas te spelen om het te onderhouden. Ik heb niet echt meer tijd voor hobby’s dankzij het thuiswerken. Het kantoor van 3D-ICT is namelijk minder dan 5 minuten van mij thuis. Het enige verschil is dat ik nu ‘s middags wat ruimte heb om op te ruimen of naar de winkel te gaan. Dat bespaart ‘s avonds dan weer tijd.

Wat zijn voor jou de grootste voor- en nadelen van thuiswerken?

Het grootste voordeel is dat ik weinig gestoord word waardoor doorwerken vaak veel makkelijker is. Als nadeel ervaar ik dat communicatie in persoon veel vlotter verloopt dan via mail of videoconferenties.

 
Bedankt Ilyas en nog veel succes!

Deel dit artikel