“Thuiswerken bij 3D-ICT” met Kim

Onze medewerkers werken als geen ander vanuit 'hun kot'

En of we op hen kunnen rekenen!
 
Vandaag zetten we Kim in de kijker – Onmisbaar in ons team en begonnen als IT-Recruiter ( ,maar ze doet ondertussen véél meer – ook voor V.W.I.C.).
 

Hoelang werk je al van huis uit en wat zijn voor jou de voor- en nadelen?

Vanaf dinsdag 17 maart werkt iedereen bij 3D-ICT van huis. Ondertussen is dit dus al bijna 3 maanden.

 
Voor mij is vooral de gewonnen afstand een voordeel. Op een normale werkdag sta ik ongeveer 2u per dag in de file. Dit zijn 2 verloren uren die ik nu kwalitatiever kan invullen!
 
Ik heb gemerkt dat ik me soms beter kan concentreren omdat er minder prikkels rondom mij zijn. Nu zit ik rustig alleen in de woonkamer, terwijl ik op bureau toch wel vaker afgeleid ben door anderen.
 
Wat ik het meeste mis is het sociale contact met de collega’s. Ik zal dan ook blij zijn wanneer ik iedereen volgende week terug kan zien.
 
Zou je in de toekomst meer van huis uit willen werken?
 
Voor de Coronacrisis had ik nog nooit vanuit huis gewerkt. In het begin vond ik het enorm vreemd en hard aanpassen, maar nu ik het gewoon ben, zie ik er zeker de voordelen van in. 100% van huis werken zie ik niet zitten. Het gemis van de collega’s is hiervoor te groot. Één dag per week lijkt me dan weer wel interessant te zijn. Dat is dan toch 1 dag zonder stress en irritaties omwille van de files ;-).
 
Heb je vaak videocalls gebruikt tijdens het thuiswerken?
 
We maakten met het hele team meermaals per dag gebruik van ‘Teams’ om onze meetings te houden. Dit deden we vroeger gewoon aan de Scrum tafel met pen en papier, maar nu dus op de computer. Weerom was het in het begin een beetje wennen, maar ondertussen is het “normaal”
 
Heb je het gevoel dat je evenveel gedaan kreeg thuis als op bureau?
 
Jazeker. Ik heb niet het gevoel gehad dat het thuiswerken effect heeft gehad op mijn productiviteit en resultaten. Doordat het bij V.W.I.C. ook wat kalmer was, heb ik mij terug meer kunnen focussen op 3D-ICT en op het rekruteren zelf.
 
Bedankt Kim!

Deel dit artikel