3D-ICT neemt management leden op als aandeelhouders

CEO – Partner 3D-ICT - David van Waesberghe aan het woord;

Zoals velen onder u weten, ben ik sinds meer dan 10 jaar eigenaar van 3D-ICT. De afgelopen 10 jaar zijn een prachtige ervaring voor mij geweest. Van een bedrijf dat virtueel failliet was, ben ik erin geslaagd om 3D-ICT om te vormen tot een succesverhaal. Vandaag is 3D-ICT een bedrijf dat meer dan 200 mensen tewerkstelt en participaties heeft in andere technologiebedrijven.

De voorbije 10 jaar waren spannend en intensief, maar met een prachtig eindresultaat. Mensen dicht bij mij weten dat het nooit mijn bedoeling was om opnieuw operationeel een ICT-bedrijf te runnen na de verkoop van Orqua (mijn eerste ICT detacherings-bedrijf). Toch dwong de situatie bij de overname van 3D-ICT mij hiertoe. Ik heb dit de voorbije 10 jaar desondanks met heel veel plezier gedaan en heb genoten van elk moment en alle uitdagingen.

Wel had ik al snel voor mezelf uitgemaakt dat ik niet wilde dat dit prachtig bedrijf (en hierdoor ondertussen meer dan 200 gezinnen) enkel van mij zouden afhangen. Vanaf het begin stond Caroline Vankeirsbilck dan ook aan mijn zijde om initieel de financiële wanorde op te kuisen. Zij zette nadien ook een degelijke financiële structuur op die zuurstof aan 3D-ICT gaf om verder te kunnen groeien. Caroline heeft mede aan de wieg van 3D-ICT gestaan en ik ben haar hier dan ook zeer dankbaar voor.

Bijna 9 jaar geleden is Stephanie Aerts als junior recruiter bij 3D-ICT gestart. Met een achtergrond als criminologe heeft zij zich moeten verdiepen in een voor haar totaal andere materie van technologie en ook in ons type business. Stephanie heeft dit met een ongeziene inzet gedaan en heeft vele mooie aanbestedingen en grote klanten voor 3D-ICT binnengehaald. Ondertussen is zij verantwoordelijk voor alle accountmanagers en ondersteunt en inspireert zij hen dag in, dag uit.

Net als Stephanie is ook Tine Haesaert bijna 6 jaar geleden bij 3D-ICT begonnen als recruiter. Tine is een sterke dame met een enorme kennis van profielen en zij is specialiste in het matchen van de juiste persoon aan de juiste klant. Tine is ook vaak de vertrouwenspersoon inzake externe ICT-staffing voor een aantal van de grootste bedrijven van België. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor ons team van recruiters en leidt en begeleidt zij hen tot op het niveau dat 3D-ICT waardig is.

Sinds een kleine 5 jaar is ook Sven Van Mol bij het team van 3D-ICT gekomen. Het initiële doel was dat Sven als headhunter aan de slag zou gaan, maar al snel was het duidelijk dat hij en ikzelf op dezelfde golflengte zitten en dezelfde visie delen voor 3D-ICT. Ik heb hem dan ook na een paar maanden gevraagd de operationele leiding over 3D-ICT te nemen. Op die manier kreeg ik meer tijd om strategisch te kunnen werken. Sven heeft dit met succes volbracht en hij heeft zich ontpopt tot een echte leider.

Nooit hebben bovenstaande mensen druk op mij gelegd of eisen gesteld. Dit waardeer ik dan ook enorm. Caroline, Stephanie, Tine en Sven hebben tijdens hun loopbaan altijd gewerkt alsof 3D-ICT hun eigen bedrijf was. Het is daarom dat ik besloten heb om hen dan ook deel te laten uitmaken van het bedrijf 3D-ICT. Sinds vandaag zijn Caroline, Stephanie, Tine en Sven medeaandeelhouder van 3D-ICT. Dit wil voor alle duidelijkheid NIET zeggen dat ik een stap achteruitzet, maar eerder een stap opzij. Deze wijziging zorgt voor een nog bredere en sterkere basis binnen 3D-ICT.

Met dezelfde goesting die ik de voorbije jaren dagdagelijks had, ga ik er dan ook nog vele jaren met mijn partners tegenaan om het succes van 3D-ICT nog groter te maken. Deze wijziging zorgt ervoor dat onze klanten en medewerkers kunnen rekenen op een bredere basis met dezelfde kwaliteit en zorg. Een bedrijf waar meerdere sterke personen het geheel dragen en leiden. Toen ik dit aan Evelyne, mijn jongste dochter probeerde uit te leggen, begreep ze het eerst niet. Ik heb haar toen verteld dat dit eigenlijk niets meer of minder betekent dan ‘delen om te vermenigvuldigen’.

Samen met mijn partners kijk ik uit naar de fantastische toekomst die voor ons ligt. We gaan er met ons 5’en voor zorgen dat er nog eens een echt Vlaams/Belgisch bedrijf is waar we allemaal trots op mogen zijn. De groei van 3D-ICT met maar liefst 15% gedurende het voorbije, zogenaamde ‘moeilijke’ Corona jaar, bewijst dat we klaar zijn voor de toekomst!

David van Waesberghe

CEO – Partner 3D-ICT

SOLLICITEEREN?

GA ZELF AAN DE SLAG ALS RECRUITER

Deel dit artikel