Onze nieuwste recruiter over haar job

Een job als recruiter bij 3D-ICT

Onze nieuwste recruiter Marwa is vol lof over haar nieuwe job. Momenteel zijn wij bij 3D-ICT nog op zoek naar vier andere recruiters. Daarom laten we Marwa graag even aan het woord om wat dieper in te gaan over wat het inhoud om aan de slag te zijn als recruiter.

Hoe bent u in contact gekomen met de wereld van recruitment?

“Ik heb psychologie gestudeerd aan Lesius Hogeschool te Antwerpen. Toch ben ik mijn carrière dankzij mijn commerciële mindset begonnen in de sales sector. Hier heb ik kennisgemaakt met de wereld van rekrutering die mij meteen aansprak. Ik heb ervaring opgedaan in verschillende functies binnen de uitzendwereld, van recruitment consultant tot account manager.”

En daarna kwam u terecht bij 3D-ICT?

“Ik ben nog maar net aan het werk bij 3D-ICT, om precies te zijn vanaf 10 mei 2021. Als recruitment consultant ga ik dagelijks op zoek naar ICT-professionals voor onze klanten.”

“Dankzij mijn sales achtergrond werd ik vaak gevraagd om aan de slag te gaan als account manager. Ik ben meteen ingegaan op het job-voorstel van 3D-ICT. Zij hebben namelijk de keuze aan mij overgelaten om mijn droomjob als recruiter te bekleden binnen het bedrijf. Binnen 3D-ICT krijgt elke collega een onboardingstraject op maat. Zo kon ik stapsgewijs kennismaken met de ICT sector, de klanten en de werkwijze.”

Wat houdt een job als recruiter net in?

“Mijn voornaamste taak is het sourcen van ICT-professionals voor de vacatures van onze klantenIk contacteer dan ook dagelijks professionals via verschillende kanalen met de vraag of ze aan het uitkijken zijn naar nieuwe opportuniteiten. Dit doe ik door middel van telefonisch contact, door te netwerken en aan de hand van mailverkeer.”

“Het grootste voordeel van een functie als recruiter is dat de focus puur gelegd kan worden op het rekruteringsluik. Het is daarenboven een gevarieerde functie met verschillende doorgroeimogelijkheden. In mijn ogen hoort een recruiter gemotiveerd te zijn met een positieve ingesteldheid. Als men communicatief vaardig is met een vleugje commerciële feeling is dat super!”

Waarom zou u een job als recruiter aanbevelen?

“De functie van recruiter is een uitdagende job binnen de commerciële wereld van HR! Als recruiter kan men zich helemaal uitleven in het zoeken naar geschikte kandidaten voor klanten.”

SOLLICITEEREN?

GA ZELF AAN DE SLAG ALS RECRUITER

Deel dit artikel